Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

zaterdag 3 maart 2012

Budapest: Art Nouveau villa in een buitenwijk

Dat Budapest rijk is aan Art Nouveau gebouwen is algemeen bekend, al beseffen velen niet hoe ongekend deze rijkdom is. Niet alleen in het centrum maar ook in de buitenwijken zijn vele prachtige Art Nouveau gebouwen te vinden. Gebouwen die vaak onbekend zijn en niet in gidsen worden beschreven.

Voor Julius was de omgeving bekend, er waren al diverse wandelingen gemaakt en het was al opgevallen dat er diverse Art Nouveau panden waren. Maar een gedeelte van dit district had hij nog niet goed verkend. Dat gebeurde op 26 februari 2012 en de verwachthtingen werden meer dan overtroffen. Veel gebouwen met Art Nouveau invloeden of in cottage stijl en ook oud, in ieder geval één pand uit 1896 met spaarzame Art Nouveau ornamentiek. De komende tijd zal worden uitgezocht welke architecten verantwoordelijk zijn geweest voor deze ontwerpen.

Het gebouw op.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!