Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

zondag 22 januari 2012

De Budapest Card, nuttig of niet ?

Al zullen Hongaren het niet altijd met me eens zijn, het openbaar vervoer in Boedapest verdient een pluim. Het rijdt frequent en is fijnmazig, en eigenlijk ben je gek als je in Boedapest in de auto stapt. Er is één maar: als je op losse kaartjes rijdt, is het belachelijk duur. Dat komt door het totaal verouderde kaartjessysteem, waarbij je iedere keer dat je overstapt, opnieuw moet afstempelen. En met losse kaartjes die 320 forint, meer dan een euro kosten, tikt dat rap aan.
Een abonnement is de oplossing, en veel toeristen schaffen daarom de Budapest Card aan.

Die maakt het niet alleen mogelijk om 48 of 72 uur onbeperkt door de stad te rijden, maar geeft ook kortingen op tal van attracties in Boedapest, van musea tot boottochten, rondleidingen en zwembaden. Een aantal musea, zoals het Museum voor Schone Kunsten op het Hősök tere, de Nationale Galerie en het Museum voor de Geschiedenis van Boedapest zijn helemaal gratis, net als toegang tot de dierentuin.

Andere plaatsen geven kortingen, die kunnen variëren van........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!