Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

maandag 12 september 2011

Hongaarse avond

De lekkerste week van het jaar is de Week van de Smaak, die dit jaar wordt gehouden van 1 tot 9 oktober.

Museum Oud-Overschie organiseert ook weer een culinair festijn in de Melkfabriek, weliswaar een paar dagen later, maar dat doet aan de smaak niets af.

Op vrijdagavond 14 oktober bent u van harte welkom om weer gezellig te genieten van lekkere gerechten en mooie wijnen.
Hongaarse avond

Na de Elzas, de Rioja en de Provence staat dit jaar Hongarije centraal. Het land van de paprika, veel bijzondere wijnen en niet te vergeten de zigeunermuziek. Ingrediënten waarvan we u volop willen laten genieten.

De Hongaarse avond in de Melkfabriek van het Museum begint om 18.00 uur.

Meer informatie

Hongarije, land met een rijke cultuur en oude tradities; met minerale bronnen, mooie meren en kale poesta’s waar het ’s zomers erg warm kan zijn. Uitgestrekte velden met zonnebloemen leggen een geel kleed over het land. Ook de dranken zijn ruim vertegenwoordigd. De palinka is een vruchtenbrandewijn die zeer geliefd is en uit verschillende soorten fruit gedistilleerd wordt. Unicum is de bekende kruidenbitter die al eeuwen uit een 40-tal kruiden wordt gemaakt. En natuurlijk heeft Hongarije heel veel wijngaarden.

De bekendste wijn is natuurlijk de Tokaj uit het noordoosten van het land, een bijzondere wijn die in........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!