Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

maandag 12 september 2011

Katapult en Balatonmeer

Zo, wat een weekend! Na een drukke, toch wel spannende week hebben Stan en ik heerlijk ontspannen met een weekendje Balatonmeer met temperaturen van zo’n 30 graden (als het niet warmer was).

Gisteren zijn we best laat in de middag, na wat inkopen nog gedaan te hebben, naar Síofok gegaan, het uitgaansgelegenheid aan het Balatonmeer. Nadat we de auto geparkeerd hadden in een één of ander laantje waar we gratis konden parkeren, zijn we naar het hart van het badplaatsje gegaan. Dat is een steeg waar niks dan alleen maar uitgaansgelegenheden en hotels te vinden zijn, waarachter de mogelijkheid is om bij het balatonmeer te komen als “toeristen” die daar geen hotel of dergelijke hebben, het stuk daarvoor is namelijk met hekken afgezet en is alleen te bereiken via hotels. Na wat rond hebben gelopen (tot de jachthaven) en wat foto’s te hebben gemaakt, zijn we terug naar de laan gegaan.

De katapult tegenover dat eetcafé was een ander verhaal.

Er stond een katapult dat een van de eerste generatie is, het heeft namelijk geen kooi om zich heen en de elastieken zagen ook niet meer zo heel goed uit, laat staan de status van de vrachtwagen. In Nederland zal dat ding nooit (meer) ergens komen te staan. De prijs p.p. was ook erg duur, namelijk 5000 huf of 20 euro (afzetters)! Zelfs met de Tilburgse Kermis is zo’n attractie goedkoper.

Toch waren enkele idioten die zich waagden om erin te gaan...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!