Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

maandag 5 augustus 2013

Opletten na panne in Hongarije of Bulgarije

Automobilisten die panne krijgen in Hongarije of Bulgarije moeten goed opletten bij welke garage zijn hun auto achterlaten voor reparatie. Allianz Global Assistance krijgt dit jaar veel meer meldingen binnen van Nederlanders over malafide praktijken bij autobedrijven in beide landen.

„Wij hebben bijvoorbeeld een melding gekregen van iemand die een band liet verwisselen en wegreed met drie versleten banden die stiekem waren omgewisseld”, zegt Audrey Denkelaar van Allianz Global Assistance. „Dit jaar krijgen onze hulpverleners echt opvallend meer meldingen.” De taalbarrière vergemakkelijkt de oplichtingpraktijken vaak. „Dat schept de nodige verwarring en mensen zijn vaak te goeder trouw.”

Alert

Hongarije en Bulgarije zijn opkomende vakantielanden onder Nederlanders. De verzekeringsmaatschappij waarschuwt vakantiegangers alert te zijn. „Het beste zou zijn bij je auto te blijven tijdens de reparatie, maar dat kan helaas niet altijd.”

Zwarte maandag

Allianz Global Assistance kreeg.............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor Toeristen dupe van malafide praktijken Hongaarse en Bulgaarse autobedrijven (Audio fragment) !!!

De ANBW heeft geen vergelijkbare klachten binnengekregen, maar de reizigersbond zegt dat toeristen altijd moeten oppassen. In opkomende vakantielanden worden Nederlanders toch vaak gezien als rijke toeristen, omdat de salarissen ter plaatse een stuk lager zijn.

Volgens de ANWB is dit niet een specifiek probleem voor garages; het komt ook voor dat de rekening van een hotel of restaurant voor toeristen een stuk hoger uitvalt dan verwacht.