Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

maandag 5 augustus 2013

Hongaars festival Sziget heeft Nederlands tintje

Het Sziget Festival in de Hongaarse hoofdstad Boedapest, een van Europa's grootste muziekfestivals, heeft dit jaar een Hollands tintje. Niet alleen trekken zeker 18.000 Nederlanders naar het festivalterrein, ook is er een 'Holland meet Hungary-podium' met Nederlandse en Hongaarse artiesten.

Daar vinden optredens plaats van Nederlandse groepen zoals Jam de la Crème, een wisselend collectief van 35 Nederlandse topmuzikanten, en iLL Skill Squad, een als 'creatieve gekken' omschreven showteam. Internationale artiesten variëren van de groepen Firewater en Mystery Jets tot de Nederlander Kees van Hondt.

Partywagon

Jonge Nederlanders, velen met tentjes, arriveerden de afgelopen dagen met de uitverkochte Sziget Express-treinen. Die vertrokken vanuit Venlo en Utrecht met aan boord een heuse 'partywagon'. Ook zijn bussen ingezet naar het festival op het snikhete Óbuda-eiland in de Donau.

De tocht naar de Hongaarse hoofdstad verliep soms........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!