Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

dinsdag 2 juli 2013

Reisverslag uit Boedapest en Esztergom

Vanmorgen heb ik een kerkdienst bijgewoond in de grote kathedraal van Esztergom. De grootse kathedraal in Hongarije en op drie na van de wereld.. Een indrukwekkende dienst. Deze stad heefd ook een Keltische oorsprong.

De Romeinen bouden hier hun Castelium SALVA MANISO. En de Franken hebben hier tijdens de volksverhuizingen gewoond. In het Nubelingenlied geeft aan dat Hunnenkoning Etzel (Antilla) hier de sprookjesburcht had waar Kriemhilde introk en 13 jaar later haar wrok ten uitvoer bracht. Deze stad Buda hebben om de troon gestreden. Buda won. Dan Visegrad, ook weer een stad met geschiedenis en ik kan er niets aan doen maar moet er wel wat over kwijt.

Tot de 4 de eeuw hadden de Romeinen hier het Castelium PONE NAVATA. Hier is een koninklijk paleis geweest van de dynastie van de Arpaden en Anjou. 600 bij 300 meter groot. Net uren van 3 tot 8 meter dik. Het is belegert door de Mongolen en tot ruïne gemaakt door de turken.

In de resten is nu een mooi........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!