Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

dinsdag 2 juli 2013

KNUSreis naar Boedapest

Na een flinke busreis zonder leeslampjes en airco, maar met live-muziek en geschreeuw of Bouke en Laurie aanwezig waren, arriveerden we in Boedapest. Waar in Nederland Koning Winter nog aan de macht was, had hier de troonwisseling al plaats gevonden en werden we vriendelijk ontvangen door een zomerse zon, die ons vrijwel de gehele week bleef begeleiden.

De korte broeken, jurkjes en zonnebrandcrème konden uit de koffers gehaald worden voor de eerste avond, waarop we kennismaakten met de Hongaarse variant van ‘all you can eat, all you can drink’-restaurants (beviel enkelen van ons iets té goed), ruin bars (beviel iedereen goed) en Hongaarse studenten die Nederlands studeerden. Een goede opmaat voor de rest van de week. Wat volgde, was een week waarin indruk na indruk op ons af bleef komen.

Het Museum voor Schone Kunsten was mooi, het parlementsgebouw overweldigend. Een stadswandeling mocht uiteraard niet ontbreken en werd met verve gegeven door dr. Laszló Munteán, die ons door het niet-toeristisch Boedapest leidde. Tijdens de vier uur durende wandeling werden we op de allerkleinste details in gevels in de Joodse en Middeleeuwse wijk gewezen, details die alleen met het getrainde oog te zien waren.

Dr. Munteán liet ons kennis maken met..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!