Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

vrijdag 5 juli 2013

Hongaarse wijn in opkomst

Als je aan Hongarije denkt, is wijn vaak niet het eerste wat bij je opkomt (als je er al opkomt). Wat erg vreemd is want Hongarije is een wijnland die niet onder doet voor de o zo populaire Franse en Italiaanse wijnen.

Hongarije is een wijn land in Hart en Nieren. Het land produceert hoge kwaliteitswijnen al ver voor de Romeinse tijd. Helaas hebben (de vele) bezettingen en met name de laatste (voormalig Oostblok) de Hongaarse reputatie als wijnland geen goed gedaan. De focus op kwaliteit verdween, de focus lag op kwantiteit en niet meer op kwaliteit.

Maar dit is in de laatste 20 jaren veranderd, sinds het uiteenvallen van de muur zijn de investeringen in de Hongaarse wijn gebieden enorm toegenomen. Vaak doet Tokaj nog een belletje rinkelen. Dit (staats) bedrijf heeft enorme sprongen gemaakt en is nog steeds het vlaggenschip van Hongaarse wijnen, de zoete Aszu wijnen van Tokaj zijn bij de wijnliefhebbers wel bekend, maar naast Tokaj is er flink geïnvesteerd in familie bedrijven die traditionele waardes van hoge kwaliteit productie zijn gaan combineren met moderne technieken.

De rode wijnen van..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!