Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

maandag 3 juni 2013

Eten en drinken in Boedapest

Eten & drinken in Boedapest

Liefhebbers van lekker eten en drinken zijn in Boedapest helemaal op hun plaats. Naast de ruim vertegenwoordigde Hongaarse keuken kun je in Boedapest kiezen uit veel internationale keukens zoals Italiaans, Thais, Mexicaans, Spaans en Frans. Waar je ook bent in Boedapest, je bent nooit ver verwijderd van een plek waar je goed kunt eten. Een redelijk groot deel van de restaurants in het centrum zijn voorzien van een gecombineerd binnen-/buitenterras. Bij goed weer wordt alles opengegooid en mocht het koud en/of nat zijn dan kun je beschut en vaak ook verwarmd zitten op de terrassen.

De Hongaarse keuken

De nationale keuken van Hongarije is eigenlijk een keuken die grensoverschrijdend is. Veel gerechten zijn geïnspireerd of vrijwel geheel overgenomen van omringende landen. Zo zijn er veel overeenkomsten te zien met de Tsjechische, de Oostenrijkse, de Balkan en de Turkse keuken. Hongaren zijn liefhebbers van vlees, stoofpotten, vis, kaas, soepen, gevogelte, fruit, asperges en aardappelen.

Vlees zie je veel terug in stoofpotten en heerlijke Hongaarse worsten, maar ook gebakken op de grill. Niet zelden zijn het flinke porties als je vlees bestelt. Voor vegetariërs zijn er uitstekende gerechten met allerlei soorten kaas. Met name geitenkaas is iets wat je redelijk veel op de menukaarten terugziet. Hét gerecht wat je op vrijwel iedere menukaart terugziet is goulashsoep. In Hongarije wordt dit gewoon als goulash (gulyás) aangeduid.

De goulash zoals wij die........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!