Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

vrijdag 10 mei 2013

Hongaarse wijn proeven

Het is een mooi clubje Hongaren dat Miranda Beems en Esther van der Meer bij elkaar hebben verzameld voor hun wijnimportbedrijf in Weesp.

De wijnen van veertien Hongaarse producenten stonden onlangs op de proeftafels in de residentie van de Hongaarse ambassade in Scheveningen.

Ik was al langer onder de indruk van onder meer St. Andrea (Eger), Gróf Buttler (Eger) en Pfneiszl (Sopron). Dat is niet veranderd, de waardering voor deze bedrijven is na deze proeverij alleen maar toegenomen.

Er is tevens een nieuwe favoriet bijgekomen: Heimann (Szekszárd). Ik was nooit zo gecharmeerd van de veelgeprezen Zóltan Heimann, vooral vanwege de gretigheid waarmee het wijnhuis de houten vaten door de kelder liet rollen. Maar daar was niets meer van te merken in Scheveningen. Het was alles puur fruit wat de klok sloeg.

Mooie heldere en kruidige Kerkaborum Furmint 2011 om mee te beginnen.

Licht, lentezonnig, toegankelijk.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!