Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

vrijdag 10 mei 2013

Chinese rommel en wreed chique koffie!

we wandelen tot aan de tram, lopen onderweg even binnen bij een volgestouwd rommel- en antiekzaakje waar ik voor een prijsje twee miniatuurautootjes op de kop tik - een Tatra en een Skoda - lopen dan door tot aan de tram en enkele haltes verder stappen we af op Orczy Tér en wandelen Köbányai út in... op deze wat uitgestorven laan in een buitenwijk moet volgens mijn reisgids en plannetje een grote "Chinese" markt liggen... er wonen zowat 10.000 Chinezen in Boedapest en die hebben een soort eigen markt opgezet op een oud rangeerterrein!

Dat willen we wel eens meemaken, we hebben gisteren al Japans gegeten, we kunnen nu misschien op zijn Chinees gaan shoppen... en dat allemaal in Hongarije... tja... "diversiteit" 't is geen loos begrip voor ons Vlamingen... ook niet op congé.

De ingang van de markt ziet er wat onbenullig uit: een smal poortje in een groezelige muur naast de tramsporen...

Maar daarachter ligt - een beetje verscholen - een soort rommelmarkt om U tegen te zeggen: over een afstand van meer dan 500 meter staan containerkraampjes in drie-vier en op sommige plaatsen zelfs veel meer rijen dik, een ware doolhof van wegeltjes en pleintjes en kramen en zelfs eetstalletjes en bars... 't is zowat te vergelijken met een soek... maar dan van Hongaarse Chinezen... en eigenlijk is het niet echt een rommelmarkt: er worden geen "antiek" of tweedehandse dingen aangeboden maar nieuwe spullen... van T-shirts en jeans tot waspoeder over speelgoed, snoep, electronica, (namaak)planten en nog véél véél meer...

Voorbij halfweg merken we dat wij daarstraks langs een achterdeurtje zijn binnengekomen: er is een echte grote ingangspoort waar het voor iedereen heel duidelijk wordt dat dit een Chinese markt is.

We zijn een klein uurtje zoet met alle kraampjes te bekijken... nu ja, niet alle kraampjes, maar toch wel een grote hoop... maar we vinden niks dat echt onontbeerlijk is... wel een paar "schoon nappen" voor in de zomer op tafel te leggen, maar begin daar maar aan te sleuren doorheen het stad en straks naar het vliegtuig! Op de markt 's maandags in Zaventem hebben ze er ook!

We nemen bij het buitenrijden terug een tram - den 28 - en dat blijkt.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen en de prachtige foto's te bekijken !!!