Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

woensdag 7 november 2012

Vervoersautoriteit opent markt voor OV in Budapest

De nieuwe Hongaarse vervoersautoriteit BKK heeft de markt voor het openbaar vervoer in het Budapest voorzichtig geopend door een bestek uit te schrijven voor een Europese aanbesteding voor busvervoer.

Het is de eerste keer dat een opdracht voor busvervoer in Budapest via een Europese aanbesteding plaatsvindt. Voorheen werden busvervoerders nog door een stedelijke openbaar vervoersorganisatie aangewezen. De organisatie is ook bezig met de afronding van de nieuwe metrolijn 4 waar vanaf 2014 Alstom Metropolis metro’s rijden, die over enkele jaren ook in Amsterdam komen.

De Hongaarse busvervoerder VT-Transman (onderdeel van Arriva) kwam als winnaar uit de bus en gaat vanaf voorjaar 2013 met 150 Mercedes Citaro-bussen op verschillende lijnen in Budapest rijden. Het gaat om een 8-jarige contract met een optie tot verlenging met 2 jaar.

Vervoersautoriteit

De gemeente besloot in 2010 om het management van het transport bij........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!