Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

woensdag 7 november 2012

‘Geld voor aanleg metrolijn in Budapest niet goed besteed’

De Hongaarse vervoersautoriteit BKK heeft forse kritiek op de aanleg van de prestigieuze nieuwe metrolijn 4 in Budapest. De twee miljard euro die daarin is geïnvesteerd had beter besteed kunnen worden aan andere openbaar vervoer-projecten in de hoofdstad. Dat zegt CEO Dávid Vitézy van Hongaarse vervoersautoriteit BKK.

Deze metrolijn zal in 2014 het zuidwesten met het noordoosten van Budapest verbinden. Mensen buiten Budapest hebben weinig profijt van deze verbinding, terwijl het toch een groot deel van het verkeersbudget opslokt.

Prestigeproject

“Het was beter geweest als de twee miljard euro gestoken zou worden in het vervangen van verouderde materieel, het verbeteren van bestaande tram- en andere metrolijnen. We moeten het nu afmaken omdat er lang voor de komst van BKK is begonnen met de metrolijn.” Volgens Vitézy is de metrolijn een prestigeproject waarbij te weinig is gekeken naar het belang van alle burgers.

De metrolijn bedient alleen de mensen in.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!



KLIK HIER om de video te bekijken op YouTube !!!