Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

maandag 3 september 2012

Culy ontdekt… sterrestaurant Costes in Boedapest

Al een aantal jaar is Boedapest een populaire stad onder Nederlanders. Op culinair gebied lijkt de stad niet hoog te scoren: wie denkt aan Hongarije, denkt ongetwijfeld aan goulash, een dikke soep van aardappels, rundvlees, en paprika. En wie in de vele pannenkoekhuisjes in de stad een Hongaarse pannenkoek bestelt, krijgt een lap deeg gevuld met varkensvlees en zure room. Toch kent Boedapest ook een aantal uitstekende restaurants, met stip op één Costes.

Verslag en foto’s: Judith Katz en Sander van der Woude

Eigenlijk moeten we zeggen, met ster op één, want Costes is het eerste restaurant in Boedapest dat in 2010 een Michelin ster ontving. Chefkok Miguel Rocha Vieria serveert zijn gasten Franse gerechten met een lokale, Hongaarse twist. Costes bevindt zich ingetogen tegenover luidruchtigere restaurants van een ander niveau, in een smal pand met een strakke uitstraling.

Interieur

Het restaurant heeft een strakke maar warme inrichting. De muren hebben fijne crème tinten die niet te steriel aandoen en een gemakkelijke sfeer creëren.

Het smalle pand loopt ver door naar.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor de website van het restaurant Costes in Boedapest !!!