Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

vrijdag 6 juli 2012

3 op reis - Sebastiaan bezoekt de ruïnebars in Boedapest



KLIK HIER om de video te bekijken op YouTube !!!

KLIK HIER voor een overzicht van de Kerts (tuinterassen) in Boedapest !!!

3 op reis - Sebastiaan bezoekt de ruïnebars in Boedapest

Sebastiaan bezoekt Boedapest. Hij neemt een kijkje in het drukke stadbestaan in Pest om vervolgens de Donau over te steken richting Boeda. Hier vind hij de rust en natuur die de stad zo veelzijdig maakt. Als hij vervolgens ook nog even het nachtleven induikt blijkt dat Boedapest eigenlijk alles heeft.

Het eerste borreltje doe je bij Szimpla Kert, Bar Instant of Jelen en bovenop het dak Corvintető. Waar overigens ook je laatste drankje gedronken kan worden. Dit zijn namelijk de bekende Kerts, oftewel 'ruin bars'. Leegstaande huizen, binnentuinen en daken die tijdelijk omgetoverd zijn tot bars en nachtclubs. Sjiek cocktails drinken a la Sex and the City doe je bij Bar Domby.

De ruïnebars zijn natuurlijk niet de enige plekken waar gedronken en gedanst kan worden. Ook Klub Vittula, Club K2 en A38 zijn uitstekende dansplekken. Die laatste is overigens een oud Oekraïens vrachtschip, gelegen aan de oever van de Donau. Eens per maand worden de thermale baden van Rudás omgetoverd tot nachtclub.

Ruin bars

Als je een stad niet goed of zelfs helemaal niet kent, is het vaak onvermijdelijk dat je op de verkeerde plekken terecht komt. In het geval van Boedapest gaat dit zeker op want veel van de leukste plekjes zijn zo goed verstopt dat zelfs buurtbewoners niet van hun bestaan afweten. Een bijkomend probleem is dat veel van deze underground tuinclubs en bars om de zoveel jaar naar een nieuwe locatie verhuizen en het merendeel in de winter de deuren sluit. Entree is doorgaans gratis. De meeste ruinbars (ofwel 'kerts' in het Hongaars) vind je in Pest, met name in de Joodse Wijk.