Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

maandag 7 mei 2012

Mag het een ietsie meer zijn......

Altijd gezellig om met Gertjan en Sylvia op stap te gaan. Er valt veel bij te kletsen en daar past een heerlijk wijntje uit Villány heel goed bij. Er is hier een wijnfeest aan de gang en dat merk je aan de vele bezoekers en de vrolijke muziek. We zien een mandoline speler en Gertjan herkend in hem een dorpsbewoner van ons eigen dorp! Hij speelt gezellige deuntjes voor de gasten en geeft ons een knipoog.

Na een aantal glazen heerlijke wijn fietsen we later op de avond onder een fraaie sterrenhemel op ons gemak de drie kilometer terug naar huis.

De volgende dag rijden we door het mooie Mecsek gebergte. In april groeit hier namelijk het "Bärlauch" (Daslook) volop in de bossen. De kleine witte bloemetjes maken dat de bossen zijn bedekt met een wit tapijt en het ruikt er heerlijk naar verse look. We besluiten een hapje te gaan eten in Örfu. Omdat het vandaag 1 mei is (ook in Hongarije Dag van de Arbeid) heeft iedereen vrij en het is gezellig druk. Gelukkig is er nog een plaatsje vrij op het buitenterras.

Natuurlijk nemen wij een gerecht met.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!