Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

dinsdag 14 februari 2012

Tweede Verslag

Hoi allemaal!

Die avond zijn we naar de Szimpla geweest. Dit is een heel bekende, gezellige bar, die vol hangt met tweehands spullen (zoals kaarten/televisies/poppen/schilderijen/stoelen). In deze kroeg bevinden zich allemaal aparte kleine hokjes, waardoor je al snel een huiskamer idee krijgt.

De volgende dag zijn we naar mijn dormitory gegaan om te vragen of het mogelijk was daar weg te gaan. Deze dormitory was namelijk in het Buda gedeelte, terwijl het meeste te doen is in het Pest gedeelte (aan de oostkant van de rivier). Het was namelijk zo'n 35 minuten reizen om in het centrum te komen. Ik wilde een plek dichter in het centrum zoeken. Even terzijde: in deze dormitory wilde ze volgens mij nieuwe technieken combineren: in de douche hadden ze een sensor voor het licht met als gevolg dat je in het donker stond als je het douchegordijn dicht deed.

Ook het Engels is voor sommige Hongaren nog niet helemaal duidelijk. Bij registratie stond ik namelijk in de kamer en Janneke in de gang. De man in de kamer zei tegen Janneke "Open the door". Hoewel de deur al voor de helft open was, doet ze hem nog verder open. Vervolgens zegt de man harder: "Please open the door!" (verder open kon hij niet).

Uiteindelijk staat hij zelf op, doet de deur dicht en zegt........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!