Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

vrijdag 20 januari 2012

Paprika...het rode goud van Hongarije

Paprika...het rode goud van Hongarije - Paprika uit eigen tuin en paprikapoeder maken op het Hongaarse platteland

Op het platteland van Hongarije is nog volop plaats. Uitgestrekte velden afgewisseld met bossen en her en der verspreid liggen de pittoreske dorpjes. De gastvrije dorpsbewoners zijn in veel gevallen de boeren van vroeger die op dit moment van hun pensioentje genieten maar nog steeds niet gestopt zijn met hun boerenleven. De huizen zijn een onderdeel van de boerderij, op de hof scharrelen kippen, een varken in de stal..... en natuurlijk heeft iedereen ruimte genoeg voor een groentetuin.

Iets wat niet mag ontbreken in een Hongaarse groentetuin is PAPRIKA. Paprika's zijn er in allerlei soorten en maten. Grote bolle rode, lange puntige rode, kleine rode en groene rond of puntig. Van suikerzoet tot zeer heet. De meest voorkomende zijn de rode puntpaprika (zoet) waar men paprikapoeder van maakt en de kleine rode ronde (zéér scherp).

In de warme Hongaarse zomers is het makkelijk om paprika's te telen. Het zijn mooie planten om te zien en ze hoeven niet in een kas zoals dat in Nederland nodig is.

Eenmaal geoogst worden de paprika's aan een touw geregen en opgehangen onder......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!