Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

zaterdag 21 januari 2012

Goedkoop uit eten in Hongarije

Hongarije is geen euro-land. Dat heeft nadelen, vooral voor de eigen bevolking, want de Hongaarse forint is geen erg sterke munt. Maar voor buitenlandse vakantiegangers heeft het een plezierig voordeel: Hongarije behoort op dit moment tot de goedkoopste vakantielanden van Europa. Zeker uit eten gaan kost voor Nederlandse begrippen zeer weinig.

Zeker op het platteland ga je voor een habbekrats uit eten en heb je voor pakweg vijf euro een hoofdmaaltijd En dan gaat het meestal om een bord eten waar je een hele dag op voort kunt. Veel Hongaarse restaurants beschouwen grote porties als een bewijs van kwaliteit, en de soepen die ze als voorgerecht serveren, zijn voor menige buitenlandse bezoeker een goede hoofdmaaltijd.

Gelukkig zijn ze ook heel soepel. Er worden zelden kindermenu's aangeboden, maar als je erom vraagt kun je (ook als volwassene) vrijwel altijd een halve portie krijgen, al is dat vaak tegen driekwart van de prijs. Obers doen ook zelden moeilijk als je om een extra bord vraagt, zodat je een maaltijd met zijn tweeën kunt delen.

En ze zijn flexibel: als de een graag alleen een toetje wil, en de ander........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!