Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

maandag 7 februari 2011

Moholy-Nagy, lichtkunstenaar en utopist

László Moholy-Nagy toonde zich kunstenaar met een utopisch wereldbeeld; ondanks dat hij twee wereldoorlogen beleefde, of juist omdat hij de oorlogen meemaakte. Bovendien bewees hij pionier te zijn die van alle markten thuis was.

De van oorsprong Hongaarse kunstenaar Moholy-Nagy (1895-1946) woonde in Wenen, Berlijn, Amsterdam, Londen en Chicago. Dat is te zien in het Gemeentemuseum in Den Haag. De 160 objecten van de Moholy-Nagy-tentoonstelling ”De kunst van het licht” komen uit niet minder dan dertig landen. De artistieke nalatenschap van Moholy-Nagy zit in tientallen internationale collecties.

Volgens pr-medewerker Emma van Proosdij past de tentoonstelling helemaal in het beleid van het Gemeentemuseum. „Het museum geeft aandacht aan kunstenaars uit de moderne tijd en daarin mag de spin in het web, Moholy-Nagy, niet ontbreken.”

Een nieuw begin, dat is waar de kunstenaars in het interbellum naar streven. Net als veel tijdgenoten ontwikkelt ook Moholy-Nagy na de Eerste Wereldoorlog een sterk gevoel van maatschappelijk idealisme..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!