Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

zaterdag 25 december 2010

Wijnreis langs topkelders en kastelen

Bossen, vaak steile wijngaarden en rijen kelders langs slingerende wegen: alles ademt hier wijn. Het submediterrane klimaat in het zuiden van het land maakt Villány een ‘rood’ wijngebied. Het ligt tegen de Kroatische grens waar de druivenrassen Portugieser, Zweigelt, Kékfrankos, Kadarka, Cabernet Sauvignon en Cabernet Frank door de meeste zonne-uren en de hoogste temperaturen in het land, perfect kunnen rijpen. De witte rassen als Olaszrizling, Hárslevelű en Chardonnay zijn vooral op de westelijke heuvelruggen van de wijnregio (Siklós) te vinden.

Wandelend langs de kelders als ‘parelsnoer’ in de Hajósi Pincefalu (Kelderdorp uit Hajós) en genietend van de uitzichten, praatjes makend en proevend bij de kleine boeren – of het leven mooi is! Na de traditionele keldertjes waant u zich in design Spanje of Californië: ‘Wunderlich’ is niet alleen de naam van het wijngoed, maar ook van het uiterlijk. Exclusieve diner, na een verrassende proeverij op het domein, begeleid door krachtige kwaliteitswijnen -ja, het is een feest!

Wijnbouw heeft hier een traditie dat van vader op zoon........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!