Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

maandag 6 december 2010

Hongaarse muziek en literatuur in Cultura

EDE - Twee van oorsprong Oost-Europese violisten brengen zondag 12 december in 'Duo's' de muziek van de Hongaarse componist Bartók tot leven. Tussendoor zijn er voordrachten uit het literaire werk van Sandor Márai.

De duetten worden gespeeld door de muzikanten Alexej Pevzner en Richar Lazar. Beiden zijn actief bij Het Gelders Orkest. In de duo’s van Bartók komen tal van dansvormen, melodieën en ritmen uit de Hongaarse poesta, de Roemeense en Slowaakse heuvels, Servië en Transsylvanië voorbij.

Violist Alexej Pevzner werd in 1972 in Moskou geboren. Onder leiding van zijn vader begon hij op zesjarige leeftijd viool te spelen. Later kreeg hij les aan de beroemde Gnessin Muziekschool en het Moskouse conservatorium. Hij voltooide zijn vioolopleiding in Amsterdam. Richard Lazar (1969) is zoon van een Tsjechische celliste en een Hongaarse violist.

Het concert wordt afgewisseld met fragmenten uit de Hongaarse literatuur van Darvasi, Kosztolányi en Márai. De passages worden gelezen door Walter Jansen.

Het concert begint om 15.00 uur........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!