Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

maandag 17 februari 2014

De taxi's in Budapest... nog steeds oppassen voor list en bedrog

De taxi's in Budapest... nog steeds oppassen voor list en bedrog

1 september 2013 ging de overgangsregeling in met betrekking tot de nieuwe taxi-wet en geleidelijk aan moeten alle taxi's in Budapest aan deze nieuwe regelgeving gaan voldoen. De bedoeling is dat de rotte appels zullen gaan verdwijnen en er een betrouwbare bedrijfstak overblijft. Helaas is de praktijk nu nog anders, zoals ondergetekende vorige week zelf ervoer.

Die nieuwe regels houden onder andere in een uniforme gele kleur voor alle taxi's, tal van technische eisen, de mogelijkheid tot het betalen met een creditcard en een uniforme prijs. Tevens zijn er maatregelen genomen die illegale taxichauffeurs zouden moeten weren van Budapest Airport.

In de media verschenen in het kader hiervan de afgelopen dagen zeer positieve berichten over (anonieme) controles, dat tientallen chauffeurs hun licentie kwijt raakten door malversaties met de meter, het staan op taxistandplaatsen terwijl ze niet over de juiste vergunningen beschikten of dat er geen bonnetje werd verstrekt na afloop van de taxirit.

Die controles zouden voornamelijk plaatsvinden..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!