Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

vrijdag 6 december 2013

Pannonhalma: reisverslag (2)

De vorige keer schreef ik het al: zonder de Abdij zou het wijngebied Pannonhalma van weinig belang zijn. Je merkt dat aan de kwaliteit van de wijnhuizen die meeliften op de bekendheid van de Apátsági Pincészet. Sommige wijnen die ik daar proefde, waren van zeer matige kwaliteit, de betere waren nog niet eens zo slecht. Degene die ik het beste vond, vind je hieronder.

Deé Pince

Deé Pince is een wijnhuis zonder poeha. Gastvrij en ongecompliceerd. Een familiebedrijf dat in het dorpje Győrújbarát te vinden is. 18 ha groot, waarvan 14 ha in eigen beheer bewerkt wordt.

In hun wijngaarden vind je olaszrizling, rajnai rizling, chardonnay, tramini, irsai olivér, sauvignon blanc, ottonel muskotály, kékfrankos en merlot. (In de Druivenlexikon vind je meer info over een paar van deze druiven.) Deé verkoopt veel wijnen ongebotteld. Net als de gebottelde komen die tegen zeer gunstige prijzen op de markt. Hun rosé Üdeé is erg populair.

Ik proefde onder andere............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!