Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

vrijdag 15 november 2013

Pannonhalma: reisverslag (1)

Pannonhalma is niet direct een wijngebied waar je makkelijk heengaat. Ver van de Hongaarse hoofdstad, met als enige, echte trekpleister de Abdij van Pannonhalma met haar wijnkelder. Natuurlijk zijn er leuke wijnhuizen in de omgeving te vinden, maar hoe kom je daar zonder auto? Lopend? Liftend?

Gelukkig reed er zaterdag een speciale bus rond, die negen wijnkelders in het wijndistrict aandeed. Dit alles in het kader van de naderende Sint-Maarten-feesten. Zo kon ik niet alleen het klooster bezoeken, maar ook een paar minder bekende wijnhuizen in de omringende dorpen, zoals Deé, Babarczi en Hangyál. Een verslag in drie delen.

Pannonhalmi Apátsági Pincészet

Laten we wel wezen: zonder de Abdij zou het wijngebied Pannonhalma weinig voorstellen. Niets ten nadele van de kleine wijnboeren, maar als we het over Pannonhalma hebben, hebben we het vooral over de Pannonhalmi Apátsági Pincészet.

Het Wijnhuis van..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!