Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

donderdag 10 oktober 2013

Vijfde en laatste Tulipécs groot succes

Zaterdagmiddag, 5 oktober 2013: op het Pécser Szent István tér drommen de mensen samen voor het podium. Traditiegewijs heeft zich bovendien een rij gevormd voor de ernaast staande poffertjes tent, zoals men ooit lang geleden queude om bananen te bemachtigen. Om 2 uur precies arriveert de kanarie-gele cabriolet toeristenbus, met het zingende kinderkoor en de kersverse Nederlandse ambassadeur in Hongarije, Gajus Scheltema, aan boord.

Ook Zsolt Páva, de burgemeester van Pécs, is gearriveerd; het wachten is alleen nog maar op Márta Sebestyén, Unesco Artiest voor Vrede, wier muzikale begeleiding nog even vast zit in de grote concertzaal van het nabijgelegen Kodály Centrum. Maar met een haast accentloos In Den Haag daar woont een graaf en het oude succesnummer Kom mee naar buiten allemaal vangt het kinderkoor het hiaat perfect op, alsof het allemaal zo in het draaiboek van Tulipécs V beschreven stond.

Wanneer Márta en consorten uiteindelijk ook aanwezig zijn, kan de inmiddels traditionele feestelijke overdracht van het Grote Tulpencadeau waardig aanvangen.

Toespraken vanaf het podium volgen: eerst door.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!