Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

zaterdag 28 september 2013

Tulipécs V één uur vroeger met Márta Sebestyén



Pécs, 28 september 2013.

Beste Hongaarse Nederlanders!

Precies over een week, maar een uur eerder dan oorspronkelijk gepland, houden we de vijfde en laatste Tulipécs op het Szent István tér in Pécs.

Dus: zaterdag 5 oktober om 14 uur op het Szent István tér, Pécs.

De aanpassing van het aanvangstijdstip van 15 naar 14 uur was noodzakelijk wegens een overigens zeer verheugend feit: ik heb niemand minder dan de internationaal beroemde zangeres Márta Sebestyén, UNESCO Artiest voor Vrede, bereid gevonden de presentatie van onze bollen met haar liefelijk stemgeluid te willen begeleiden.
Zij heeft die avond in Sümeg concertverplichtingen, waardoor het noodzakelijk was Tulipécs iets eerder te laten beginnen. Ik hoop dus op uw aller aanwezigheid op 5 oktober, om Márta met een stormachtig applaus te bedanken voor haar inzet.

Maar er zijn nog meer redenen om naar Pécs te komen a.s. zaterdag: onze gloednieuwe ambassadeur in Boedapest, de heer Gajus Scheltema, zal symbolisch de 50.000+ tulpenbollen komen overdragen aan burgemeester Zsolt Páva.

Gezien de buitengewoon gewaardeerde steun die de actie ook dit jaar weer mocht ontvangen van de ambassade, is hij daar ook de meest geschikte persoon voor. En voor U, geëerd publiek, is de heer Scheltema’s aanwezigheid op Tulipécs misschien een goede gelegenheid eens persoonlijk met de ambassadeur kennis te komen maken?

Dankzij de hernieuwde, buitengewoon onbaatzuchtige ondersteuning van Gyöngyi Derksen uit Kisújbánya, worden de tulpenbollen over vier dagen uit Hillegom naar Pécs getransporteerd. Tot nu toe heb ik 51.500 bollen kunnen bestellen, een fantastisch aantal. Dit wordt mogelijk gemaakt niet alleen dankzij de steun van de ambassade, maar ook door sponsoring door Art Stoves én 15 Nederlandse families in Hongarije.
Voor wie Tulipécs helpen wil nóg 25.000 bollen extra in te kunnen kopen, moet per omgaande een overschrijving groot of klein maken, want tot donderdag kan ik nog bijbestellen!

Waarom mik ik op 25.000 bollen extra? Welnu: indien het zou lukken dit jaar het record aantal van 75.000 bollen te doneren, bereiken we een cumulatief totaal van maar liefst een kwart miljoen geschonken bollen in de vijf jaar dat we Tulipécs georganiseerd hebben! Dát zou een supergoede (en ware) PR-boodschap zijn, die ik graag in alle Hongaarse media verspreid zie: „negyed millió tulipán hagymát kapott Pécs a hollandoktól!” Onderaan vindt U de bankgegevens die U nodig heeft.

Behalve door te doneren, kunt U ook als vrijwilliger aan het succes van Tulipécs V bijdragen. De houten huisjes rondom het podium waar het publiek de gratis erwtensoep, poffertjes, kaas en wat dies meer zij kan proeven, moeten bemand/bevrouwd worden! U kunt zich gaarne bij ondergetekende aanmelden.

A.s. woensdagavond, 2 oktober, om 20 uur, verdelen we dan de werkzaamheden onder elkaar aan de traditionele Stamtafel. Locatie: café Paulus, Ifjúsági út 6, Pécs (naast de bierbrouwerij). Van harte welkom!

Allen die dit jaar en/of voorgaande jaren hebben bijgedragen om een succes van Tulipécs te maken, wil ik hierbij zeer bedanken. Het was een perfecte actie die ons Nederlanders in het Hongaarse land in een goed daglicht heeft gezet. Het was een PR-stunt waar menig reclame bureau jaloers op zou zijn, zeker gezien de prijs-kwaliteitsverhouding van het evenement. Het was mij een genoegen die kar te trekken, met een gevoel van nostalgie neem ik nu afscheid van Tulipécs.

Met een hartelijke groet,

Simon Wintermans

KLIK HIER om het hele artikel te lezen (pdf) !!!

Simon Wintermans contact:

Telefoon: +36-20-9258550

E-Mail: panharmo@t-online.hu

http://www.tulipecs.blogspot.com

https://www.facebook.com/groups/644128828955367/

Bankrekening
IBAN: NL48INGB0003492223
BIC: INGBNL2A
t.n.v. Simon Wintermans
Mária utca 23, Pécs, Hongarije:
o.v.v. „Tulipécs V”