Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

woensdag 7 augustus 2013

Jammen op Sziget zonder plan

Het vrije collectief Jam de la Crème zorgt ook dit jaar weer voor een Nederlands tintje op het Hongaarse festival Sziget. Zonder plan, maar wel met een missie: iedereen moet de ruimte krijgen om lekker te kunnen spelen.

Voor het tweede jaar op rij staat er op het Hongaarse festival Sziget een flinke Nederlandse delegatie op het programma. Het losvaste collectief Jam de la Crème dat ditmaal met een kleine veertig muzikanten, rappers, zangers, zangeressen en zangers aantreedt, speelt er vijf avonden lang jamsessies van zo’n drie uur. Leden van onder meer Di-rect, The Kyteman Orchestra en Beef! verschijnen daarbij in wisselende samenstelling op het podium. Wat ze precies gaan doen, weet niemand, ook zijzelf niet.

Geen plan

„Mensen die voor het eerst meedoen, bellen me vaak van tevoren op met de vraag: wat is het plan?”, vertelt gitarist Stef van Es, één van de initiatiefnemers en sessieleiders van Jam de la Crème vanuit de tourbus onderweg naar Hongarije. „Dan moet ik ze vertellen dat er geen plan is. Wat er precies gebeurt, zien we pas op het podium.

Dat is voor iedereen spannend, maar........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!