Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

zondag 7 juli 2013

Pest en Buda vormen samen Boedapest

Vanmorgen even een wasje gedaan. Het lijkt goed weer te worden, om 10 uur is het al 24 gr. En onbewolkte lucht. Trouwens gisteren was het ook best goed weer, een enkel wolkje maar toch 28 gr C.

Ik kom aan de praat met een man van 80 jaar die even verder op staat. Hongaar maar na de opstand in 1956 gevlucht naar Duitsland en daar een bestaan opgebouwd in de autobranche niet als ondernemer. Volgens mij als vertegenwoordiger, want hij kan praten als Brugman. Ook over de reden dat hij weggegaan is en dan zie ik zijn lippen trillen. Hij geeft mij wat adviezen hoe te rijden. En ga met de U-baan, met de fiets is het niks. Hij krijgt wel een beetje gelijk.

Het is niet zo erg als Bratislava of zo als deze man zegt Pressburg, (Bratislava: Slovaaks: Prešporok, Duits: Pressburg, Hongaars: Pozsony). Het lijkt of alle auto's die de stad rijk is ook op de weg zijn. En die hebben een behoorlijk gangetje. Ze stoppen wel als je oversteekt. Er zijn fiets stroken maar die houden ook zo weer op.

De mede fietsers lijken in snelheid te wedijveren met.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!