Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

maandag 8 juli 2013

Goed eerste jaar voor de reguliere bootdienst in Budapest

Op 1 juli 2012 begon het BKV, het bedrijf dat het openbaar vervoer in Budapest exploiteert, met een reguliere bootdienst op de Donau. Drie verschillende lijnen werden geintroduceerd: D11 (Újpest, Árpád út – Haller utca) en D12 (Rómaifürdő – Haller utca) voor maandag tot en met vrijdag en D13 (Rómaifürdő – Haller utca) voor de weekenden en feestdagen. De D12 en de D13 zijn de langste routes, deze hebben een lengte van ruim 13 km.

Het verschil zit hem in het feit dat de weekendboot onder andere ook stopt bij het Margit-sziget. Het is een vaartocht die in totaal ruim 2 uur duurt.

Te weinig toeristen weten dat zij van maandag t/m vrijdag gratis en op zaterdag, zondag en feestdagen, voor slechts 750 HUF (iets meer dan € 2.50) per enkele reis, een prachtige boottocht op de Donau kunnen maken. En zo'n volledige route kan, bijvoorbeeld zaterdag of zondag, 9 keer per dag worden gemaakt.

Veel toeristen komen qua vervoer namelijk niet verder dan.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!