Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

maandag 8 juli 2013

De Matthiasfontein in Boedapest

De monumentale Matthiasfontein kijkt uit over een binnenplein van het koninklijk paleis van Boedapest. De fontein beeldt een tafereel uit afkomstig van de legende van koning Matthias en de mooie Ilonka.

De fontein werd ontworpen in 1904 door een van de meest bekende beeldhouwers van Hongarije, Alajos Stróbl en werd gebouwd tegen een muur van de C-vleugel (de centrale vleugel) van de Boedaburcht.

De Legende van Ilonka

De fontein illustreert een verhaal uit de tijd van koning Matthias Corvinus (Mátyás) dat werd neergeschreven door zijn geschiedschrijver en dat later in de negentiende eeuw bekendheid verwierf dankzij de dichter Mihály Vörösmarty.

Koning Matthias ging vaak incognito op jacht. Op een dag, toen hij en zijn vrienden aan het jagen waren, kwam hij de aantrekkelijke boerendochter Ilonka tegen. Ze werden op slag op elkaar verliefd.

Toen Matthias naar.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!