Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

donderdag 2 mei 2013

Zin in een leuke stedentrip? Wat dacht je van Boedapest!

Boedapest, de hoofdstad van Hongarije wordt ook wel de ‘Koningin van de Donau’ genoemd. De rivier Donau loopt namelijk dwars door de stad. Boedapest is een indrukwekkende stad met monumentale gebouwen, bruggen, pleinen en tuinen. Je bent nooit ver van een interessant monument, een mooi park of een gezellig restaurant. Jaarlijks bezoeken ruim 2,7 miljoen toeristen de stad om hun vakantie te vieren, voor een leuke stedentrip of voor het bekende Szigetfestival.

Bezienswaardigheden in Boedapest

De naam Boedapest is ontstaan door een fusie van de stadsdelen ‘Boeda’ en ‘Pest’. In Boeda kom je voor de belangrijkste bezienswaardigheden; De Burchtwijk, een historische wijk met gebouwen, kerken en middeleeuwse steegjes. Óbuda, het oudste gedeelte van de stad waar tegenwoordig veel muziekvoorstellingen en andere culturele evenementen worden gehouden. Boedapest kent maar liefst negen bruggen waarvan de Kettingbrug de eerste was die de twee stadsdelen met elkaar verbond.

Andere bezienswaardigheden zijn.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!