Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

woensdag 8 mei 2013

Debrecen, het Hongaarse Genève

De Hongaarse stad Debrecen heeft hetzelfde wapen als de Hongaars–Gereformeerde Kerk, een van de grote volkskerken in het land. Kerk en stadsbestuur zijn sinds de zestiende eeuw met elkaar vervlochten.

Het grote Transsylvanië bestaat niet meer. Eeuwenlang had dit vorstendom een zeer bijzondere positie in Centraal-Europa. Transsylvanië hoorde niet bij het rooms-katholieke Habsburgse keizerrijk. In 1568 maakte het daarvan gebruik door het Edict van Turda op te stellen. Hierin werd voor het hele vorstendom Transsylvanië, waaronder de stad Debrecen, godsdienstvrijheid afgesproken. Transsylvanië was niet geheel zelfstandig, maar maakte als autonoom vorstendom deel uit van het Ottomaanse Rijk.

De Ottomanen bekommerden zich niet om de Transsylvaanse godsdienstvrijheid en besteedden niet veel moeite aan het verspreiden van de islam in het gebied.

Zolang de inwoners van........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!