Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

zondag 7 april 2013

Budapest

Vrijdag 29 maart loopt de wekker af om 3.15u... na een wel heel kort nachtje strompel ik uit bed, zet chauffage en koffie op en maak dan even later de madam wakker... het is zo ver... 't is tijd voor de citytrip naar Boedapest... We ruilen gedurende 6 dagen de kwakkelende Vlaamse lente in voor het veel betere Hongaarse weer, want in mijn reisgids staat letterlijk:

Boedapest kent een gematigd landklimaat met zo nu en dan uitlopers van een Atlantische depressie. Dat houdt in dat er over het algemeen weinig neerslag valt en dat de zomers warm en de winters koud zijn. De warme periode duurt aanzienlijk langer dan in West-Europa: april en oktober kunnen aangenaam warm zijn........

.....Boedapest ligt er namelijk somber, wreed frisjes en vooral nat bij!

Het heeft vannacht een pak gesneeuwd maar die sneeuw is nu overgegaan in regen... het vriest dus waarschijnlijk niet meer, maar veel meer dan een graad of 3 is het volgens mij echt niet!

Onderweg regent het hoe langer hoe harder... Boedapest ligt er dus wat verzopen bij, maar ondanks de regen merken we langs de weg toch hier en daar een dik pak sneeuw in de bermen... misschien morgen eens gaan langlaufen of zo... 't zou eens iets anders zijn op citytrip!

We geraken uiteindelijk zonder schuiven, ongelukken en.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen en de foto's te bekijken !!!