Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

dinsdag 5 februari 2013

Speurtocht door Budapest!

Vandaag lekker ontbeten en daarna weer Budapest in gegaan! Het weer is top, zonnig, graadje of 6. We wilden de metro gaan proberen en we besloten om een studentenkaart te kopen. Die is 10x goedkoper dan een normale kaart, maar helaas kon dat niet. Onze collegekaarten waren niet goed genoeg, want er moest ‘student’ op staan volgens de meneer. Naja, dan niet.

We gingen weer naar boven en besloten de route dan maar lopend te doen. We liepen door half Pest, en hebben een heleboel kerken, pleinen en Hongaren gezien. Ze staren ons eigenlijk best wel aan, maar dat zal vast wel komen doordat we langer zijn dan alle Hongaren die hier lopen.

Vandaag hebben we de Elisabethbrug, de Kettingbrug, het Donaupaleis en de Sint-Stefanusbasilliek gezien. In de Sint-Stefanusbasilliek zijn wij ook binnen geweest. Die was groot en heel mooi! Bizar dat ze zo’n basiliek kunnen maken. Daarnaast zijn we nog in de Kalverstraat van Budapest geweest.

Veel zwervers en heel veel........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!