Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

dinsdag 11 december 2012

Witte Wijn Chapel Hill 2011 uit Hongarije

We gaan het hebben over de Witte Wijn Chapel Hill 2011 uit Hongarije. Niet direct een voor de hand liggende keuze, maar Wijnbloggers heeft een zwakke plek deze wijn waarmee je een goed doel steunt. De Sauvignon Blanc druif is een bekende van ons en nog niet zo lang geleden hebben we er over geschreven. Nog even in het kort:
De Sauvignon Blanc druif van Chapel Hill

De Sauvignon Blanc komt van oorsprong uit het zuidwesten van Frankrijk en ‘sauvage’ betekent letterlijk (jong en) wild. Wijnen gemaakt van de Sauvignon Blanc druif zien we inmiddels over de hele wereld, maar meest prominent zijn de Franse witte wijnen uit de Loire met als grote namen natuurlijk de Pouilly-Fumé en Sancerre. Daarnaast is Nieuw-Zeeland één van de grootverbruikers en leverancier van uitstekende Sauvignon Blanc wijnen, maar ook in Hongarije wordt deze druif verbouwd. In Hongarije maakt deze druif heerlijke volle, frisse wijnen met geuren van appels, kruisbessen, asperges, bloemen en gras (Net als bij deze Chapel Hill).

De wijnen hebben mooi gebalanceerde zuren en zijn fruitig en sappig en meestal vrij licht. In het algemeen levert de Sauvignon Blanc wijnen die zuiver, droog, fris en een beetje pittig van smaak zijn, Verder zijn ze al snel na de oogst drinkbaar. Als je ze op hout rijpt, wordt de Sauvignon Blanc in onze ogen een heel andere wijn. Vaak is ze voller en zachter van smaak.

De Sauvignon Blanc kan niet zo goed tegen.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!