Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

zondag 1 juli 2012

Stedentrip Boedapest

Boedapest is een mix van historische rijkdommen, moderne uitspattingen, een leuk uitgaansleven en veel musea. In deze mooie stad aan de Donau kun je heerlijk genieten van alles dat deze stad rijk is. Tijdens een stedentrip in Boedapest zul je je zeker niet vervelen!

De stad

Boedapest is een stad die in tweeën wordt gesplitst door de rivier de Donau. Aan de linkeroever vind je Boeda en aan de rechteroever vind je Pest. Deze oevers worden verbonden door acht bruggen, waaronder de zo beroemde Kettingbrug. Boeda en Pest verschillen veel van elkaar. Zo is Boeda heel heuvelachtig, authentiek, rustig en romantisch en is Pest weer veel commerciëler, drukker en levendiger. In de stad wonen ongeveer 2 miljoen inwoners. De stad ligt daarnaast op een hele bijzondere plek. De Donau is namelijk op zijn smalst hier, ook is er een enorm labyrint van grottenstelsels en zijn er veel warmtebronnen te vinden in de omgeving.

Waarom een stedentrip naar Boedapest?

Boedapest is een bijzondere en prachtige stad. Zo zijn de bezienswaardigheden in het centrum zeer gemakkelijk te vinden, is het openbaar vervoer er zeer goed geregeld en zijn de afstanden goed te lopen. Ook het uitgaansleven is er fantastisch, bovendien behoort de Hongaarse keuken tot de beste van Europa, waardoor je hier heerlijk kunt eten. Winkelliefhebbers zitten hier ook goed.

Er zijn verschillende..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!