Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

vrijdag 4 mei 2012

Vervoer in en naar Boedapest

Boedapest kent één vliegveld: Boedapest Ferihegy Airport. Sinds 2011 ook wel bekend als Liszt Ferenc International Airport. Het vliegveld bestaat uit een tweetal terminals. Terminal 1 wordt gebruikt door budgetmaatschappijen en Terminal 2 wordt gebruikt door de overige maatschappijen. Vanaf Schiphol vliegt KLM meerdere malen per dag richting Boedapest. Daarnaast is het vanaf Eindhoven Airport ook mogelijk om met Wizzair naar Boedapest te vliegen.

Je kunt vanaf het vliegveld erg goedkoop naar het centrum reizen. Het treinstation is te vinden nabij Terminal 1. Je koopt voor 360 HUF een enkele reis met de trein richting het station Nyugati in Boedapest. Vanaf het station kun je de blauwe metrolijn M3 nemen. Op Deák Ferenc Tér kun je overstappen op de rode of gele lijn. De trein rijdt ongeveer om het kwartier en de rit naar het centrum duurt zo'n 20 minuten.

Indien je vanaf Terminal 2 naar het centrum wil reizen, kun je bus 200E nemen richting het metrostation Kobánya-Kispest. Een ticket koop je in de automaat (320 HUF) of bij de buschauffeur (400 HUF). Overigens accepteert de automaat alleen de kleinste biljetten dus pin op het vliegveld niet meteen 10.000 HUF. De buschauffeur maak je hier ook niet blij mee. Met dit kaartje mag je niet overstappen naar een ander vervoersmiddel. Je kan bij Terminal 1 uitstappen om vervolgens de trein te pakken of je blijft zitten tot het eindpunt.

Het eindpunt is...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!