Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

zondag 6 mei 2012

Sziget Festival: Globale informatie

Sziget Festival is één van de grootste en bekendste festivals dat jaarlijkse terugkeert naar Boedapest. De exacte locatie is het Óbudai Island in de hoofdstad van Hongarije. Sziget werd opgericht in 1993 en wist zich ondertussen te ontpoppen tot een festival met meer dan 400.000 bezoekers.

Het festival biedt een erg grote verscheidenheid van muziek aan. Het hele eiland wordt voorzien van tientallen podia, telkens met een ander muziekgenre of thema centraal.

Sziget begint jaarlijks in de eerste volledige week van de maand augustus. Het festival is dan ook één van de meeste geliefde vakantiebestemmingen in de maand augustus.

De organisatie van Sziget begon met een kleinschalig festival en wist erg snel uit te groeien naar een massa evenement. Doorheen de jaren wist Sziget erg grote namen te strikken en kende het een groei tot meer dan 70.000 aanwezigen per dag. Het festival staat bekend voor zijn vele genres en erg unieke locatie, een eiland in het midden van de Donau.

Wie Sziget zegt, zegt ook.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor de Line-Up van het Sziget Festival 2012 !!!



KLIK HIER om de video op YouTube te bekijken !!!