Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

vrijdag 4 mei 2012

20 jaar Sziget Festival

Het Sziget Festival begon als een bonte verzameling kleine festivalletjes op een eiland in Boedapest maar is in twintig jaar uitgegroeid tot Europa’s grootste en meest internationale festival.

Veel Sziget fans zijn de eerste keer naar Sziget gekomen voor de grote namen op de grote podia, maar ze komen terug voor de kleine, want dat zijn de meest bijzondere. Om de beste van de kleine podia een betere toegankelijkheid te geven, zal het festival dit jaar een kleine facelift ondergaan.

Nieuwe indeling, nieuwe look…

Trouwe Sziget fans die de kaart van Sziget uit hun hoofd kennen zullen een nieuwe ontdekkingsreis over het eiland kunnen gaan maken. Niet alleen zullen veel podia van plaats veranderen, er zullen ook podia verdwijnen en bijkomen en er zijn tal van nieuwe decoraties en lichtinstallaties. De oude doelstellingen van Sziget zullen echter niet veranderen, de nieuwe indeling brengt nog meer diversiteit en een nog groter gevoel van vrijheid.

Welke podia veranderen…

World music stage wordt verplaatst naar de plek van het Giant Street Theater en zal zich meer gaan richten op dansbare world music (met o.a. Bregovic, Pogues, Shantell, etc.) het podium zal dan ook OTP World Music Party Stage gaan heten. De grote A38 tent verhuist naar de achterkant van Mainstage en zal uitbreiden naar 7 optredens per dag. De Party Arena blijft op dezelfde plek maar wordt nog groter. Metal Stage zal verdwijnen, maar er komt een Metal Day voor in de plaats. Ook Meduza zal verdwijnen als locatie maar er komt een identiek nachtprogramma in de nieuwe A38 tent voor terug.

Overige verplaatsingen.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!