Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

dinsdag 13 maart 2012

Sziget festival verliest Hongaars karakter

De PVV opende in Nederland een meldpunt Midden- en Oost-Europeanen. Nederlanders kunnen klagen over overlast maar ook over ‘verdringing’ door buitenlanders. In Hongarije kunnen ze daarover meepraten. Op ‘hun’ Sziget Festival worden zij de laatste jaren steeds meer verdrongen, maar dan juist door West-Europeanen.

Het grootste muziekfestival van Europa wordt jaarlijks in Boedapest gehouden. Sziget festival, dat plaatsvindt op een eiland in de Donau (Sziget is Hongaars voor ‘eiland’), trekt tienduizenden jongeren uit heel Europa. Zij komen naar de Hongaarse hoofdstad om een week lang te feesten en te genieten van de meest uiteenlopende soorten muziek. Ook bestaat er een uitgebreide randprogrammering met onder meer beeldende kunst, theater, sport en spiritualiteit. Het festival duurt een week en op zestig podia treden in totaal tegen de duizend artiesten op.

Het is dan ook niet voor niets dat Sziget voor veel West-Europese jongeren een zeer aantrekkelijke vakantiebestemming is geworden. Boedapest is goed bereikbaar en bovendien ligt het prijspeil nog altijd een stuk lager dan bij West-Europese concurrenten als Lowlands, Glastonbury of Rock Werchter. Voor veel Hongaren is de grotere buitenlandse toestroom echter minder prettig. Doordat de groeiende groep West-Europese bezoekers over een veel beter gevulde portemonnee beschikt zijn de prijzen van het festival de laatste jaren explosief gestegen. Waar in 2005 80 euro nog volstond voor een week festival inclusief camping, moet er dit jaar al 225 euro worden afgetikt.

Voor een Hongaar is dit.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!