Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

donderdag 16 februari 2012

Verslag van de Grote Furmint-proeverij 2012

De liefhebber van furmintwijnen ziet zich in februari voor een grote uitdaging gesteld. Proeverijen, wijnarrangementen, aanbiedingen van de wijnhandel, met furmint in de hoofdrol. Het aanbod is overweldigend. Niet alleen in de Hongaarse hoofdstad, maar in het hele land. En dan is er ook nog eens de Grote Furmint-proeverij in Slot Vajdahunyad in Budapest. Meer dan vijftig wijnmakers, zo'n honderd furmints. Waar moet je beginnen met proeven, hoe pak je dat aan?

Vatmonsters

Ongebaande paden, andere furmints dan vorig jaar: dat was in eerste instantie het doel van mijn bezoek aan de proeverij. In tegenstelling tot vorig jaar was er dit keer ook nog eens opvallend veel furmint van het vat. Over het algemeen kon ik deze vatmonsters niet goed op hun waarde schatten. Vaak vond ik ze te zoet, te laf en te jong. Voor mij moeilijk om daar doorheen te proeven.

Maar er waren uitzonderingen!

De rijpere furmints waren vaak prachtig:van honingachtig tot.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!