Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

maandag 2 januari 2012

Kerstboom van het Széchenyi plein in Pécs jatten

De dagen worden korter, op meerdere manieren. Mijn Hongaarse winter was voornamelijk donker en koud, maar van sneeuw was de gehele maand december nog geen spoor. Langzaam maar zeker werd de eerst o zo vrolijke dormitory leger en leger, en begonnen de eerste tranen al te rollen. Vanaf de eerste week van december gingen de eerste mensen naar huis, en dat ging gepaard met veel afscheid, beloftes om elkaar op te zoeken, maar vooral met veel gezelligheid.

Toen mijn tentamens er eindelijk opzaten was het tijd voor ouderwetse gezelligheid, met een Erasmustintje eraan. Bij gebrek aan kerstboom werden er verschillende alternatieven geopperd, maar zowel de kerstboom van bierblikjes als de kerstboom van palinkaflessen werden door de dames van de schoonmaak aangezien als opgestapeld vuilnis, en werden een dag na constructie al verwijderd. Of de dames dit nu echt als vuilnis beschouwden, of dat ze alles hebben ingeleverd voor statiegeld is onduidelijk, maar beiden bomen hebben er niet langer dan 12 uur gestaan.

Zo besloten drie vriendinnen van mij na een avondje stappen een kerstboom van het plein van Pécs te jatten. Hoewel diefstal natuurlijk niet goed is, heiligt het doel in dit geval de middelen: we hadden een kerstboom, en de dagen na de kidnapping ervan werd deze versiert met gestolen, maar ook zelfgemaakte versieringen.

Mijn laatste uitwisselingsweekend van 2011 werd niet doorgebracht in Hongarije, maar........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!