Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

donderdag 26 januari 2012

Furmint Február 2012

Hoera! Furmint Február 2012 komt eraan!

Dat houdt in dat komende maand in heel Hongarije speciale aandacht wordt besteed aan de Hongaarse furmint-druif. Hoogtepunt is de Grote Furmint-proeverij op 9 februari in Slot Vajdahunyad in Budapest, dichtbij het Heldenplein. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in Hongaarse wijnen, is deze proeverij beslist een must.

Furmint

De furmint is één van de belangrijkste druiven in Hongarije. Omdat hij al sinds de 13e eeuw hier voorkomt, wordt hij als een Hongaarse, inheemse druif beschouwd. In een paar andere landen rondom Hongarije is hij ook te vinden, maar op veel kleinere schaal. In Hongarije wordt hij op 4.000 ha verbouwd. Het is daarmee de derde meestvoorkomende druif die kwaliteitswijnen voortbrengt.

Karakteristiek voor zijn uiterlijk zijn de trossen met hun middelgrote besjes die een geelgroene kleur hebben. De vruchten zijn gestippeld, hebben een dikke schil en zijn uiterst sappig. Er worden reductieve en oxidatieve wijnen van gemaakt.

De druif is vooral bekend als.....

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!