Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

zaterdag 10 december 2011

Verschillen tussen Nederlandse en Hongaarse cultuur

Verschillen tussen Nederlandse en Hongaarse cultuur

Begroeten

Na de formele begroeting zullen Hongaren, net als gebruikelijk is in vele andere landen normaal gesproken vragen "Hoe gaat het met je?” Maar, anders dan in de meeste landen, menen Hongaren deze vraag echt en zijn ze daadwerkelijk geïnteresseerd in het antwoord. Het wordt over het algemeen onbeschoft gevonden, als je deze vraag stelt zonder dat je ook maar een beetje geïnteresseerd bent in het antwoord. Dus wanneer je deze vraag stelt, moet je een serieus antwoord verwachten! Een antwoord als "De laatste tijd gaat het niet zo goed" is algemeen geaccepteerd. Het wordt zelfs geaccepteerd als je in details treedt over je huidige situatie. Het is zelfs zo dat het beleefder gevonden wordt indien je op deze manier reageert, dan het bij ons gebruikelijke, maar korte "Goed".

Samengevat. Je moet het "Hallo-hoe gaat het-goed-dank je" syndroom ten alle tijden voorkomen in Hongarije. Stel de vraag "Hoe maakt je het?" niet, tenzij je het meent.
Hongaren schudden altijd de handen als ze bekenden tegenkomen. Je handdruk moet een stevige handdruk zijn, waarbij je de andere persoon in de ogen kijkt. Hier wordt in Hongarije serieus mee omgegaan. Let er op dat ook vrouwen het initiatief kunnen nemen tot een handdruk. Indien man en vrouw elkaar ontmoeten, worden vaak elkaars wangen gekust. In Hongarije is het niet ongebruikelijk de hand van een vrouw te kussen.

Sociale zones

De fysieke afstand tussen twee mensen wordt door een aantal zaken, zoals sociale status, leeftijd en onderlinge relatie, bepaald. Daarnaast is het ten dele cultuur afhankelijk. In termen van sociale zones zitten de Hongaren tussen de afstandelijke Nederlanders en de aanhankelijke Italianen in. Dat betekent dat twee Nederlanders, bij gelijke omstandigheden, meer afstand zullen houden dan twee Hongaren en twee Italianen zullen nog dichter bij elkaar komen. Dus indien u zich als Nederlander te dicht benaderd voelt door een Hongaar: het ligt aan de cultuur en niet aan uw aftershave!

Aanraken

Hetzelfde kunnen we opmerken over aanraken. Dat betekent: Hongaren zullen elkaar sneller aanraken dan Nederlanders maar minder snel dan Italianen. Twee mannen raken elkaar bijna nooit aan, met uitzondering van de handdruk zoals hierboven omschreven.

Let erop dat Hongaren geen Slavisch volk is.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!