Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

vrijdag 2 december 2011

Paleizen

Over die paar dagen Budapest is zo veel te schrijven, maar vandaag dan voorlopig even het laatste verslag. Een verslag met 2 bezoeken die ik zeer kan aanraden.

Het museum der schone kunsten, op het Hösöktér(Heldenplein). Alleen al vanwege het plekje en vanwege het gebouw zelf is een bezoek de moeite waard. De echte reden dat ik er deze keer naartoe ging was dat er een mooie expositie staat. De collectie van Marcell Nemes wordt tentoongesteld.

Marcell Nemes is belangrijk geweest voor de Hongaarse kunstwereld. Geboren als Mozes Klein, als zoveelste kind van een arme Joodse familie, trok hij als kind al naar Budapest. Kwam terecht in de mijnbouw, maakte carriere en begon kunst te verzamelen. Wat typisch was voor die tijd en typisch voor Nemes, was dat hij zich niet zo veel aantrok van wat te doen gebruikelijk was.

Hij verzamelde gewoon wat bij zijn eigen smaak paste en dat betekent dat er nu een collectie ten toon gesteld wordt die.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!