Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

vrijdag 11 november 2011

Sziget Festival pakt uit voor haar twintigste editie

Eén van de grootste en meest populaire festivals van Europa is komende zomer toe aan haar twintigste editie. Het Sziget Festival belooft daarom groots uit te pakken met haar beste line-up ooit. Van 6 tot 13 augustus 2012 is de Hongaarse hoofdstad Boedapest daarom opnieuw the place to be.

Het Sziget Festival begon in 1993 als een bonte verzameling bars en festivals onder de naam 'Woodstock Sziget', waarbij het Hongaarse woord 'sziget' eiland betekent. De opzet staat nog steeds: iedereen is vrij zijn tent op te zetten waar hij wil, er zijn opmerkelijk veel bars en eettentjes en de programmering is bijzonder breed; van pop, jazz, rock en dance tot workshops, worldmusic en (dans)theater.

Ook de locatie is nog altijd dezelfde: het Óbudai-eiland in de Donau, vlakbij het centrum van Boedapest. Maar met inmiddels 60 podia, 7 festivaldagen en bijna 400.000 'daily visitors' mag het Sziget Festival zich nu tot de grootste festivals van Europa rekenen.

De Nederlandse festivalgangers weten.............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!