Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

vrijdag 4 november 2011

Hongaarse en Merchtemse steltenlopers verbroederen

De Merchtemse Steltenlopers kregen gisteren bijzonder bezoek uit Hongarije. De straattheatergroep Musica Antiqua kwam kennismaken en testte meteen ook de stelten uit.

Het Musica Antiqua Ensemble uit het Hongaarse Héviz brengt straattheater op renaissance-muziek.

Hongaars steltenloper Aron Gzupi was vol bewondering bij het zien van de hoogste Merchtemse stelten: ‘Echt verbazingwekkend. Ik heb nooit eerder zoiets gezien. Wij dachten dat wij hoge stelten hadden, maar hier staan we echt paf. We gaan het zeker ook thuis proberen.' Volgens de Merchtemse steltenlopers zijn er wel duidelijke verschillen met de Hongaarse. Voorzitter Roger Daelemans van de Koninklijke Steltenlopersvereniging van Merchtem: ‘Zij gebruiken heel ander materiaal, veel zwaarder ook, zeker dat van de hoogste stelten. Hun stelten zijn ook primitiever gebouwd, maar toch trekken ze hun plan. Ook de manier om hun stelten te bestijgen is anders.

Wij doen dat met een ladder, zij gebruiken de andere stelten van klein naar groot om zo...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!