Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

woensdag 16 november 2011

Hongaars alternatief voor Belgische festivals

Steeds meer jongeren gaan het tijdens hun festivalzomer zoeken in het buitenland. Het Sziget-festival in Boedapest is met 385.000 festivalgangers van over heel de wereld één van de meest populaire bestemmingen. Reisreporter Bob trok er afgelopen zomer ook heen.

Waarom Sziget

We kozen voor Sziget omdat we het na zeven keer Pukkelpop en Werchter wel even beu waren in België en eens andere lucht wilden opsnuiven. Sziget is één van de grootste festivals van Europa. Het vindt plaats op het Obudai Eiland dat een kwartiertje van Boedapest verwijderd ligt.

Dag -3

We komen op dag -3 aan op Sziget, want dan opent het festival haar deuren. We ondervinden al snel dat het festival ontzettend populair is. Jammer genoeg is het ook nog volop in opbouw en moeten we lang aanschuiven eer we eindelijk het festivalterrein kunnen betreden. De meeste festivalgangers laten zich echter niet tegenhouden door de lange wachttijd en de extreme hitte. Het feest barst al los, terwijl het personeel nog druk bezig is met het opzetten van podia en eetstandjes.

Kamperen

Het maakt de organisatie niet uit waar we onze tent opzetten, we mogen hem zelfs naast de Main Stage neerpoten. Dat besluiten we wijselijk niet te doen, de geluidsoverlast kan ons ’s nachts wel eens parten spelen. De tenten om en rond de grote podia worden ook vaak door jan en alleman gebruikt om een dutje in te doen als het feesten hun wat te veel wordt. Geen aanrader als je niet wil wakker worden met een vreemde naast je!

Internationaal

Sziget, dat letterlijk ‘eiland’ betekent, is een dorp op zich. De meeste bezoekers zien eruit alsof ze..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!